Skip to content
Tor Kristian Gyland i gravemaskinen med ordfører i Enebakk, Øystein Slette, foran.
Tor Kristian Gyland i gravemaskinen med ordfører i Enebakk, Øystein Slette, foran.

Press release -

Green Mountain bygger nytt datasenter i Oslo-regionen

  • Green Mountain har anskaffet et stort område i Enebakk nær Oslo for etableringen av sitt tredje datasenter. Kapasiteten til området er totalt 40 MW.
  • Offisiell byggestart for den første 4 MW bygningen er 1. september og man estimerer ferdigstillelse i september 2020.
  • Et stort internasjonalt selskap har allerede signert kontrakt for hele det første datasenterbygget.
  • Bakgrunnen for utvidelsen i Osloregionen er økt etterspørsel etter samlokasjonstjenester i Norge, fra både nasjonale og internasjonale kunder.

Green Mountain kunngjør i dag byggestart for sitt nye datasenterområde i Enebakk utenfor Oslo. Dette blir Green Mountains tredje datasenterlokasjon, i tillegg til det underjordiske anlegget utenfor Stavanger og anlegget på Rjukan, Telemark.

Området ligger ca. 20 km fra Oslo sentrum og har en perfekt beliggenhet når det gjelder strømforsyning, infrastruktur og fiber. «For å støtte vekststrategien vår har vi lenge vurdert en utvidelse i denne delen av Norge. En av våre største eksisterende kunder ba oss spesifikt om å bygge i hovedstadsområdet, så vår første bygning på dette stedet er forbeholdt denne kunden.”, sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland. Green Mountain har opsjon på å ekspandere på området og vil gradvis utvide med flere bygninger på anlegget. "Vi har allerede mottatt flere kundeforespørsler, både nasjonale og internasjonale, så det er sannsynlig at et samlokaliseringsdatasenter vil være neste trinn i utvidelsen." forklarer Gyland.

De siste 12 månedene har Green Mountain investert nærmere 400 millioner kroner i utvidelser på lokasjonene i Stavanger og Rjukan, og nå er en ytterlig investering på 420 millioner en realitet.

Gyland er trygg på veksten i datasenterbransjen i Norge. Landets overskudd av fornybar energi til lave priser, myndighetenes gunstige rammebetingelser og Green Mountains evne til å levere bærekraftige datasentre av høy kvalitet på kort tid, gir et sterkt verdiforslag. Digitaliseringsminister Nicolay Astrup uttalte nylig; “En datadrevet verden trenger datasentre. Norge har alle forutsetninger for å bli en ledende datasenternasjon.”

Den nye lederen for Oslo-datasenteret er ansatt og setter snart i gang prosessen med å rekruttere teknisk stab. Når den første datasenterbygningen er i drift, vil anslagsvis 40 personer ha fast ansettelse på stedet. Ordføreren i Enebakk kommune, Øystein Slette, ønsker etableringen av Green Mountain velkommen: «Vi synes det er gledelig at Green Mountain ønsker å etablere datasenter her i Enebakk. Det er en spennende bransje som representerer en del av den nye industrien i det «grønne skiftet». Enebakk har en perfekt plassering for de som vil etablere seg nær Oslo og vi ser at dette også vil få positive ringvirkninger for lokalsamfunnet her.»

Gyland takker også for velkomsten i Enebakk; «Vi har hatt et godt samarbeid og dialog i denne prosessen og jeg opplever Enebakk kommune som både fremoverlent og løsningsorientert.»

Etablering i Oslo gir Green Mountain større muligheter for vekst. Nærheten til forskjellige fiberruter til Europa og USA er ofte avgjørende faktorer for internasjonale kunder, i tillegg til at bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere for disse.

”Strategien vår er fortsatt vekst i Norge. Norden er ansett som et høyvekstområde for datasentre, og jeg mener Norge og Green Mountain er spesielt godt posisjonert for å ta en betydelig del av denne veksten. Etableringen i Oslo er et viktig skritt for å støtte denne strategien.» avslutter Gyland.

Related links

Topics

Categories


Green Mountain AS design build and operate high security, robust wholesale colocation data centres.
Green Mountain currently have three data centers in Norway. The data centres operate on 100% low cost renewable power and use of free cooling creating unique power efficiency.

The data centre near Stavanger (DC1-Stavanger) is built deep inside a mountain in a former high
security NATO ammunition store.

The data centre in Telemark (DC2-Telemark) is in the ‘cradle of hydro power’ in Norway with multiple local hydro power plants.

Green Mountain are one of the largest operators in the sector in Norway with clients in finance, IT service providers, Government, Health, O&G and others.

Learn more about Green Mountain: www.greenmountain.no

Contacts

Mette Berger Gulbrandsen

Mette Berger Gulbrandsen

Press contact Chief Marketing & Communications Officer +47 92838645
Svein Atle Hagaseth

Svein Atle Hagaseth

Press contact Chief Executive Officer + 1 416 518 7105

Related content

About Green Mountain

Green Mountain designs, builds and operates highly secure, innovative and sustainable data centers in Norway and the UK. The data centers are powered by low-cost, 100 percent renewable power and are world-leading on energy efficiency.

Green Mountain
Hodneveien 260
4150 Rennesøy
Norge