Skip to content
Det er bygget i midten som nå er klart for overlevering til TikTok.
Det er bygget i midten som nå er klart for overlevering til TikTok.

Press release -

Green Mountain overleverer første datasenterbygning til TikTok

Green Mountain har offisielt overlevert den første datasenterbygningen ved sitt OSL2-Hamar anlegg til TikTok. Dette betyr at TikTok nå kan begynne å installere, kable og teste sine servere og utstyr i datahallene. Dette er et omfattende arbeid som tar flere måneder, slik at datasenteret forventes å gå i drift i Q2 2024.

Bygget er det første av tre bygg som er planlagt levert til TikTok i løpet av de kommende månedene. Hvert av byggene har en kapasitet på 30MW. Når anlegget står ferdig vil det være Europas største datasenter som driftes på fornybar energi. For TikTok er dette datasenteret en viktig brikke i deres Project Clover om datasikkerhet.

"Vi er veldig glade for å kunne overlevere nøkkelen til TikTok i dag. Dette er en viktig milepæl for oss som selskap. Vi har samarbeidet godt med både TikTok og vår hovedentreprenør CTS Nordics for å nå denne fasen av prosjektet. Nå skal TikTok utføre sitt arbeid i den første bygningen mens byggearbeidet fortsetter på de to gjenværende byggene. Så det vil fortsatt være mye aktivitet på anleggsplassen fremover.» sa administrerende direktør i Green Mountain, Svein Atle Hagaseth.

Ved den offisielle overleveringsseremonien var Theo Bertram, visepresident for politikk og myndighetskontakt i Tik Tok, til stede sammen med de to ordførerne fra Hamar og Løten kommuner. Prosjektet har allerede skapt betydelige ringvirkninger i lokalsamfunnet, noe som ordførerne setter pris på. «Nye arbeidsplasser og flere lokale forretningsmuligheter er blant effektene vi opplever i regionen. Det er gledelig at prosjektet har god fremgang og jeg ser frem til enda flere muligheter i årene som kommer. Dette er det desidert største næringsprosjektet vi har hatt i kommunen vår.» sa ordfører i Hamar, Vigdis Stensby.

Datasenteret vil ikke bare bruke fornybar energi, det vil ha en PUE* på mindre enn 1,2, noe som gjør det ekstremt energieffektivt. I tillegg gir det et enormt potensial for gjenbruk av varme. «Vi er for tiden i dialog med flere industri- og forskningsinstitusjoner for å identifisere potensielle prosjekter og initiativer som kan dra nytte av denne varmen. Datasenteret er allerede designet for å kunne avgi varmen til eksterne aktører på en effektiv måte. Denne energien er en verdifull ressurs og jeg er overbevist om at vi skal finne gode måter å utnytte den på.» sa bærekraftsdirektøren i Green Mountain, Torkild Follaug.

Fakta om prosjektet:

 • Ligger i Heggvin Næringspark i Hamar og Løten kommuner.
 • 5 bygninger planlagt på stedet, 30 MW i hvert bygg, med en total kapasitet på 150 MW.
 • Tre etasjer i hver bygning.
 • Teknisk infrastruktur er klargjort for varmegjenbruksprosjekter.
 • 2 uavhengige strømforsyninger.
 • PUE: 1,20
 • Hovedentreprenør for byggearbeidene: CTS Nordics.
 • Fullt utbygd vil det være Norges største datasenter.
 • Antall ansatte ved full utbygging: 350 årsverk


*PUE= Power Usage Effectiveness. PUE er definert som forholdet mellom den totale mengden strøm et datasenter bruker og mengde strøm som brukes av IT-utstyr. Jo lavere PUE, jo bedre effektivitet.

Related links

Topics

Categories


Green Mountain designer, bygger og driver svært sikre, innovative og bærekraftige datasentre for samlokalisering i Norge og Storbritannia. Datasentrene driftes på 100% fornybar kraft og er verdensledende på energieffektivitet.

I tillegg bygger Green Mountain Norges største datasenteranlegg på Hamar og samarbeider med det tyske kraftselskapet KMW om å bygge et nytt datasenter i Frankfurt regionen.

  Green Mountain er en av de største datasenteroperatørene i Norden, og opplever sterk vekst. Blant kundene er store internasjonale selskaper innen Cloud, Bank/Finans, HPC, Automotive og mer.

  Lær mer om Green Mountain: www.greenmountain.no

  In English:

  Green Mountain designs, builds and operates highly secure, innovative and sustainable data centers in Norway and the UK. The data centers are powered by low-cost, 100 percent renewable power and are world-leading on energy efficiency.

  The company currently operates the following data center locations: SVG1-Rennesøy near Stavanger, RJU1-Rjukan in Telemark and the OSL1-Enebakk data center about 20 km outside of Oslo. In addition, a data center in London (LON1-East) was recently established through the acquisition of an existing company. It is located in one of the most important data center hubs in the world. Furthermore, Green Mountain builds Norway’s largest data center campus at Hamar and have partnered with German power company KMW to establish a new data center in the Frankfurt region.

  Existing customers include large international companies within cloud, banking/finance, HPC, automotive and more.

  Contacts

  Mette Berger Gulbrandsen

  Mette Berger Gulbrandsen

  Press contact Chief Marketing & Communications Officer +47 92838645
  Svein Atle Hagaseth

  Svein Atle Hagaseth

  Press contact Chief Executive Officer + 1 416 518 7105

  About Green Mountain

  Green Mountain designs, builds and operates highly secure, innovative and sustainable data centers in Norway and the UK. The data centers are powered by low-cost, 100 percent renewable power and are world-leading on energy efficiency.

  Green Mountain

  Hodneveien 260
  4150 Rennesøy
  Norge