Skip to content
Datasenteret og tilhørende tomt for utvikling ligger i Romford i Øst-London.
Datasenteret og tilhørende tomt for utvikling ligger i Romford i Øst-London.

Press release -

Green Mountain ekspanderer internasjonalt gjennom oppkjøp av datasenter i London

Datasenterselskapet Green Mountain utvider for første gang sin virksomhet internasjonalt. Selskapets eier, Azrieli Group Ltd., kunngjorde i dag at de har signert en avtale om å kjøpe et datasenter med tilhørende utviklingstomt i Romford, øst i London. Gjennom oppkjøpet vil datasenteret bli oppgradert, omprofilert og inngå som en del av driften til Green Mountain.

Stavanger, Norge – 27. juni 2022

Azrieli Group Ltd. og selgeren har signert en aksjekjøpsavtale for kjøp av eiendommene som eies av Infinity SDC Ltd. i Romford. Eiendommene inkluderer et eksisterende datasenterbygg med betydelig vekstpotensial samt en tomt for videre utvikling. Avstanden til de store finanssentrene i City of London og Docklands er mindre enn 16 km. Datasenteret er sikret grønn kraft er kan støtte en IT-last på opptil 40MW og har flere sterke britiske bedrifter som leietakere allerede. Gjennomføring av oppkjøpet er underlagt visse betingelser og forventes å finne sted innen utgangen av året.

Tor Kristian Gyland, administrerende direktør i Green Mountain, kommenterte: "Vi er veldig glade for å utvide virksomheten vår utenfor Norge, og denne muligheten er en perfekt match for oss. London er et ekstremt viktig datasenterknutepunkt hvor mange internasjonale selskaper er nødt til å være. Med denne utvidelsen kan vi tilby en bredere portefølje av lokasjoner og betjene kunder som behøver mer kapasitet eller trenger å forbli i London-området samtidig som de oppnår bærekraftsmålene sine. Dette er svaret på en etterlengtet forespørsel fra både våre nåværende og potensielle kunder.»

Green Mountain planlegger å utvide kapasiteten og samtidig oppgradere og modernisere datasenteret for å innfri selskapets strenge standarder for bærekraft. Datasenteret har allerede tilgang til 100 % fornybar kraft, og har dermed et godt utgangspunkt for å bli et meget bærekraftig datasenter. Både selskap, eiendom og kommunikasjon vil bli fullstendig reprofilert og markedsført som en gjenkjennelig Green Mountain-lokasjon.

COO i Green Mountain, Truls Dishington, ønsker nye kolleger velkommen til selskapet: "Den erfarne og kompetente arbeidsstyrken på anlegget vil utfylle Green Mountain-organisasjonen godt. Vi ser frem til å forene disse to arbeidskulturene, hvor driftskvalitet er kjernen i begge virksomheter.»

Styreleder, Danna Azrieli, og administrerende direktør i Azrieli Group, Eyal Henkin, la til: "Vi har satset strategisk på datasenterindustrien som en av våre viktigste vekstmotorer og er sikre på at dette oppkjøpet vil sette en ny standard for bærekraftige datasentertjenester i Storbritannia. Vår visjon er å gradvis utvide til flere internasjonale markeder, og London er et ideelt sted utvikle denne datasenterstrategien.»

CBRE, i egenskap av finansiell rådgiver, representerte Infinity SDC Ltd, selgeren.

------------------------------------------------------------------------------------------

Om Azrieli Group Ltd. -  et israelsk offentlig eiendomsinvesterings- og utviklingsselskap registrert på Tel Aviv-børsen.

Subjects


Green Mountain designer, bygger og driver svært sikre, innovative og bærekraftige datasentraler for samlokalisering i Norge. Datasentrene opererer med lavpris 100% fornybar kraft, og bruk av gratis kjøling skaper høy energieffektivitet.

Green Mountain er en av de største datasenteroperatørene i Norden, og vi opplever sterk vekst. Blant våre kunder er store internasjonale selskaper innen Cloud, Banking / Finance, HPC, Automotive og mer.

Lær mer om Green Mountain: www.greenmountain.no

Contacts

Mette Berger Gulbrandsen

Mette Berger Gulbrandsen

Press contact Marketing Manager 92838645
Svein Atle Hagaseth

Svein Atle Hagaseth

Press contact Chief Executive Officer + 1 416 518 7105

About Green Mountain

Green Mountain designs, builds and operates highly secure, innovative and sustainable data centers in Norway and the UK. The data centers are powered by low-cost, 100 percent renewable power and are world-leading on energy efficiency.

Green Mountain
Hodneveien 260
4150 Rennesøy
Norge