Skip to content
Green Mountain's datasenter i Rjukan med deler av utvidelsesområdet skravert.
Green Mountain's datasenter i Rjukan med deler av utvidelsesområdet skravert.

Press release -

Green Mountain skal investere over 1 milliard i utvidelse av datasenter på Rjukan

Kun 3,5 måned etter at Green Mountain annonserte en utvidelse på 4,5 MW ved sitt datasenter på Rjukan, kunngjør selskapet nok en utvidelse på 20 MW. Et nytt bygg skal reises i 2 etasjer hvor første fase skal være klar allerede 1 mars 2023. Den totale investeringen er på over 1 milliard og all restvarme fra anlegget skal leveres til Hima Seafood for bruk i landbasert oppdrett av ørret.


Det norske datasenterselskapet Green Mountain fortsetter å vokse på Rjukan. På dagens tomt skal det bygges et nytt toetasjes datasenter. Det nye bygget skal være klart for innflytting av første kunde allerede 1. mars neste år.

"Vi opplever stor interesse fra internasjonale selskaper som ønsker å flytte dataene sine til mer bærekraftige lokasjoner. Vårt anlegg på Rjukan tilfredsstiller høye krav til bærekraft med tanke på bruk av fornybar kraft, energieffektivitet og varmegjenbruk.» sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland.

Et datasenter som dette produserer mye varme, men det skal ikke gå til spille. Hima Seafood bygger for tiden verdens største landbaserte anlegg for ørretoppdrett mindre enn en kilometer fra Green Mountains anlegg. De to selskapene har allerede blitt enige om gjenbruk av spillvarme fra Green Mountains nåværende datasenter. Med den nye utvidelsen kan prosjektet skaleres ytterligere slik at Hima Seafood kan få enda mer oppvarmet vann til sin produksjon. Dette er en vinn-vinn situasjon som gjør begge prosjekter mer bærekraftige og energi- og kostnadseffektive.

Dette er det fjerde nybyggprosjektet fra Green Mountain på under ett år. I tillegg til de to utvidelsene på Rjukan, bygger Green Mountain for tiden et nytt 13.5 MW datasenterbygg i Enebakk utenfor Oslo som skal stå ferdig i slutten av november. Selskapet har også nylig fullført en 3,5 MW utvidelse ved fjellhallanlegget på Rennesøy.

«Det er stor aktivitet i markedet, spesielt mot Norge, og vi forventer ytterligere vekst de neste 12 månedene. Vi har flere nye prosjekter på blokka som vi håper å kunne fortelle mer om snart. Disse prosjektene viser at Green Mountain har både gode løsninger og leveringsevne, selv i disse utfordrende tider.» legger Gyland til.

For Rjukan vil dette bety flere arbeidsplasser, både i byggefasen men også på lang sikt. Lokale leverandører blir foretrukket så langt det lar seg gjøre og kan forvente seg mange nye oppdrag i månedene fremover.

Ordfører i Tinn Kommune, Steinar Bergsland, er også entusiastisk til planene. «Det er en stor dag for Rjukan og Tinn kommune, Vestfold-Telemark og regionen. Green Mountain leverer i dag tjenester til et internasjonalt marked, der kundene har stort fokus på og krav til både leveranse og FNs bærekraftsmål. Industrien på Rjukan tar nå en posisjon inn i det grønne skiftet gjennom bærekraft og sirkulærøkonomi, bruk av lokalprodusert grønn fornybar kraft, energieffektivisering, arealeffektivitet og varmegjenbruk. Med Green Mountain i førersetet er Rjukan nå blitt et laboratorium, et utstillingsvindu, for det grønne skiftet. En slik satsing og innvestering vil sikre det etablerte miljøet, og legge til rette for mange nye arbeidsplasser både direkte og indirekte.»

«Det er utrolig hyggelig at Green Mountain kan bygge videre på den industritradisjonen som finnes her i området. Vi føler absolutt at dette er fremtiden.» kommenterer den Rjukan-baserte teknologisjefen i selskapet, Ole Sten Volland.

Related links

Topics

Categories


Green Mountain designer, bygger og driver svært sikre, innovative og bærekraftige datasentre i Norge. Datasentrene driftes med 100% fornybar kraft, og vårt kalde klima muliggjør høy energieffektivitet.

  • Datasenteret nær Stavanger (SVG1-Rennesøy) er bygget dypt inne i et fjell i et tidligere NATO høysikkerhetsanlegg.
  • Datasenteret i Telemark ( RJU1-Rjukan) ligger i 'vannkraftens vugge' i Norge med nærhet til flere lokale vannkraftverk.
  • Datasenteret på Enebakk (OSL1-Enebakk) ligger like utenfor Oslo.

Green Mountain er en av de største datasenteroperatørene i Norden, og vi opplever sterk vekst. Blant våre kunder er store internasjonale selskaper innen Cloud, Banking / Finance, HPC, Automotive og mer.

Lær mer om Green Mountain: www.greenmountain.no

Contacts

Mette Berger Gulbrandsen

Mette Berger Gulbrandsen

Press contact Chief Marketing & Communications Officer +47 92838645
Svein Atle Hagaseth

Svein Atle Hagaseth

Press contact Chief Executive Officer + 1 416 518 7105

Related content

About Green Mountain

Green Mountain designs, builds and operates highly secure, innovative and sustainable data centers in Norway and the UK. The data centers are powered by low-cost, 100 percent renewable power and are world-leading on energy efficiency.

Green Mountain
Hodneveien 260
4150 Rennesøy
Norge